Drinkfontein

Drinkfonteinen voor katten kopen? Dat doe je bij Lifestyle Cat. Drinkfonteinen stimuleren jouw kat om meer te drinken, wat vaak nodig is. Daarom bieden wij drinkfonteinen in verschillende kleuren en van keramiek of van rvs. Daarnaast hebben we er bewust voor gekozen om geen plastic drinkfonteinen in ons assortiment op te nemen. Waarom? Dat leggen we je graag onderaan de pagina uit. Maar je kunt uiteraard ook gewoon naar de drinkfonteinen gaan kijken!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Katten drinkfonteinen

Katten drinken het liefst vers en stromend water. De meeste moderne katten krijgen tegenwoordig dan ook te weinig vocht binnen. Het water in de drinkbak is voor sommige van onze verwende liefjes niet goed genoeg. Vervolgens komen ze wel iedere keer langs de wasbak staan, wanner jij de kraan open draait. Een van de oplossingen is daarom een drinkfontein.

Het stromende water stimuleert jouw kat om meer te drinken. En dat is nodig. Het biologische systeem van een kat is erop gebouwd om hun waterbehoefte te voorzien door het eten van vlees. Vers vlees heeft namelijk een watergehalte van ongeveer zeventig procent. Commercieel droogvoer daarentegen ongeveer tien procent. En de meeste katten hebben helaas in hun hoofd zitten, dat dit niet gebalanceerd kan worden met drinken uit een, jawel, drinkbak. In de natuur willen zij stromend water en met een drinkfontein kun je jouw moderne huis (en tuin) poes dat ook geven.

Het assortiment aan drinkfonteinen bestaat uit keramieken en rvs drinkfonteinen. Bewust geen van plastic, aangezien het plastic onhygiënisch is. Dit is voornamelijk tijdens het gebruik en de reiniging van een drinkfontein. In de kleine krasjes en barstjes, dat bij plastic vrij snel voorkomt ten opzichte van rvs en keramiek, gaan bactiëren zitten en ontwikkelen. Tevens is plastic niet bestand tegen een vaatwasser dat een drinkfontein netjes schoon kan maken. Keramiek en RVS daarentegen wél.

Daarnaast zijn ze natuurlijk in verschillende kleuren beschikbaar, zodat er altijd wel een is die bij jou in het interieur past. Zo kun je kiezen uit een paar standaard kleuren die veel in het interieur voorkomen, maar ook blikkenvangers met verschillende kleuren of een print.

Of een drinkfontein in jouw interieur past of niet is uiteraard helemaal aan jou! Kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, we kijken graag met je mee. Drinkfonteinen voor katten koop je online bij Lifestyle Cat.