Krabpaal

Krabpaal kopen? Dit doe je bij Lifestyle Cat. Krabpalen zijn er in vele verschillende formaten en stijlen. Zo heb je een simpele krabpaal, die alleen bestaat uit een paal met sisaltouw, of een krabpaal met verschillende niveaus, waar jouw kat op kan liggen of spelen. Ook heb je krabpalen met pluche, alleen van hout en nog andere varianten.

Onderaan de pagina leggen we verder toe waar je op moet letten bij het kopen van een krabpaal, waar je de krabpaal plaatst en of een krabpaal noodzakelijk is of niet. Of je scrolt gewoon meteen door de producten heen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten bij het kopen van een krabpaal?

Houdt bij de aanschaf van een krabpaal ten eerste rekening met de hoogte van de gehele krabpaal. Een grote krabpaal lijkt natuurlijk altijd heel leuk, maar zijn goed onhandig en nemen veel ruimte in beslag. Daarom hebben wij alleen krabpalen van ongeveer 1.60 meter of kleiner. De meerderheid van deze krabpalen hebben verschillende plateaus, zodat jouw kat op verschillende hoogten kan liggen of spelen. Door deze verschillende hoogten kun jij zelf beslissen wat het beste in jouw interieur past. Zet je een simpele krabpaal langs de bank of een grotere krabpaal langs een wat hogere kast?

Let ook op de hoogte van de krabgedeelten. Dit geldt met name voor de krabpalen met meerdere niveau’s. Wanneer jouw kat aan de grote kant is, is het handig dat ook het krabgedeelte hoger is. Jouw kat moet anders bukken of door zijn rug gaan om aan de krabpaal te krabben en dat is minder handig. Dit zal waarschijnlijk het krabben minder aantrekkelijk maken, waardoor jouw kat naar andere meubels zal gaan kijken.

Waar plaats of zet je de krabpaal neer?

Het is belangrijk dat je de krabpaal in de looproute van jouw poes of kater neerzet. Als je wil dat jouw kat de krabpaal niet alleen af en toe als slaapplaats gebruikt, zet je het op een plek waar jouw kat regelmatig voorbij loopt. Jouw kat zal eerder gebruik maken van het krabgedeelte van de krabpaal, wanneer deze eerder in het zicht komt dan jouw bank, stoelen of andere meubels.

Wij hebben ervoor gekozen om de krabpaal in de hal te zetten. Hier lopen onze katten het vaakst en lopen op deze manier vaak via de krabpaal naar een andere kamer of hun voer. Nog een pluspunt was dat onze poezen ons op een leuke hoogte kunnen begroeten als we thuiskomen.

Dit maakt de krabpaal echter wel meteen het eerste wat jezelf ziet als je thuiskomt of wat het bezoek ziet. Daarom vinden wij het belangrijk dat het een mooie krabpaal is dat je het als pronkstuk kunt gebruiken of een krabpaal die in het interieur opgaat en niet zo opvalt.

Op sommige plekken kun je ook lezen dat je jouw kat naar de krabpaal kunt lokken of de krabpaal extra aantrekkelijk kunt maken, bijvoorbeeld door middel van catnip of ander kattenkruid. Dit zal echter vaak niet helpen in het gebruik van de krabpaal en wanneer de catnip is uitgewerkt, zal jouw kat waarschijnlijk ook niet meer naar de krabpaal omkijken. Daarom is het belangrijk dat de krabpaal in de looproute staat, waardoor jouw kat er vaker mee geconfronteerd wordt.

Is een krabpaal noodzakelijk?

Je zult je wellicht ook wel afvragen of een krabpaal nodig is of niet. Noodzakelijk is een krabpaal niet, maar het voorkomt dat jouw kat aan andere meubels gaat krabben. Bij Katten Krabben kun je vinden waarom katten krabben. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een krabplank, krabmat of een ander krabmeubel te kopen. Ook deze vindt je bij Lifestyle Cat.