Krabplank

Krabplank

Krabplank kopen? Dit doe je bij Lifestyle Cat. Krabplanken zijn er in vele verschillende maten en met verschillende frames. Zo heb je bijvoorbeeld een simpele krabplank bestaande uit alleen een vlakke plaat karton met een printje aan de zijkant. Ook heb je krabplanken met frames, bijvoorbeeld van eikenhout. En krabplanken met verschillende golven, wat er voor zou moeten zorgen dat jouw kat er lekkerder op kan liggen. Of krabplanken voor aan de muur.

Onderaan de pagina leggen we verder uit wat je keuzes zijn bij het kopen van een krabplank, waar je de krabplank plaatst en of een krabplank nodig is. Of je scrolt gewoon meteen door de producten heen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet je op letten bij het kopen van een krabplank?

Bij het kopen van een krabplank komen minder dingen kijken dan bij een krabpaal. Zo zijn krabplanken allemaal ongeveer hetzelfde formaat en nemen deze nooit veel ruimte in beslag. Doordat het formaat van de krabplanken ongeveer hetzelfde is, hoef je minder rekening te houden met de grootte van jouw kat. Een te kleine krabplank zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het minder aantrekkelijk is voor jouw kat om er gebruik van te maken. Bij een krabplank kun je dus veel beter kijken of het bij jouw interieur past en daarom hebben wij ook hiervoor een mooie selectie gemaakt.

Bij Lifestyle Cat zul je niet zo gauw simpele krabplanken vinden, aangezien een brok karton niet zo heel mooi is voor in het huis. Met een houtenframe of een printje aan de zijkant is een kleine verbetering met een grote impact. Zo kun je een krabplank eigen maken. Ook hebben wij verschillende krabplanken voor aan de muur, zoals die van Katt³. Deze krabplank monteer je vrij simpel aan de muur en kun je door de zeshoekige vorm een mooi patroon van maken.

Waar plaats je de krabplank?

Ook bij de krabplank is het belangrijk dat je deze in de looproute van jouw kat neerzet. Bij een krabplank is dit wat gemakkelijker uit te zoeken, aangezien je deze vaak op wat meer plekken kwijt kan dan een krabpaal. Ook kun je een krabplank gebruiken om uit te zoeken wat een goede plek is voor een krabpaal, door uit te vogelen welke plekken met de looproute van jouw kat kruisen en zo te zien waar jouw kat er gebruik van maakt.

Wij hebben er in het begin voor gekozen om de krabplank langs de bank te zetten. Wanneer onze katten naar ons toe komen lopen wanneer wij op de bank zitten, ziet de hoek van de bank er zeer aantrekkelijk voor ze uit om even te krabben en uit te rekken. Door de krabplank hier neer te zetten, maakten ze eerder gebruik van de krabplank in plaats van onze bank. Toen ze eenmaal door hadden dat ze de krabplank moesten gebruiken in plaats van de meubels, hebben we deze een stukje verder in een hoek neergezet, waar ze nu wel regelmatig heenlopen om te gaan krabben of op te gaan liggen.

Is een krabplank nodig?

Vraag je je af of een krabplank nodig is voor jouw kat? Een krabplank is niet noodzakelijk, maar het voorkomt dat jouw kat aan meubels krabt. Een krabplank is ook te vervangen door een krabpaal, krabmat of andere krabmeubels. Ook deze kun je bij Lifestyle Cat kopen.Bij Katten Krabben lees je waarom katten krabben.